woensdag 25 augustus 2010

Jawbone 'Magic Bal' ?


De rode Jawbone van Wout moet er weer aan geloven.

Kanariegeel à la Mellow Johnny's is flavor of the week.


Bij het opschuren is het toverbal resultaat ook best weer een

aparte look.

Wout wat denk je dit weekend Magic Bal Jawbone?

maandag 23 augustus 2010

Hoera! Hoera!

Gelukkige verjaardag Yana!

Het Nieuwsblad - Tiener sterft na val in Frans ravijn

Het Nieuwsblad - Tiener sterft na val in Frans ravijn

Woorden schieten te kort..... Robin rust zacht jongen. Gij zijt een toffe jongen die veel te vroeg van ons weggerukt werd. Manuel en ik hebben al vele tranen gelaten....dat brengt je spijtig genoeg niet terug. Maar voor altijd blijf je in ons geheugen....vaarwel.

Bij deze willen wij ook onze oprechte deelneming betuigen aan de ouders,zus,familie en de vele vrienden.

zaterdag 7 augustus 2010

En rijden maar!
















Faggin is back on track!

De voorbije dagen de SS rijklaar gemaakt. Om het 42t voorblad te kunnen monteren was het noodzakelijk om de bladboutjes met een rondel te plaatsen,dacht ik. Na wat knutselenen passen op het idee gekomen om de bladboutjes zelf gewoon in te korten. Geen lelijke rondellen achteraan de crank + 32gr gewicht minder.....(grapje)....het was 40gr! Dan moest de pignon eraan geloven, na wat zoeken bij onze Pa in't schuur een alu buis gevonden met de goede diameter. Wat ringen zagen en testen voor de beste kettingloop. Dit moet nog een beetje op punt gezet worden en als dit klaar is gaat de opvulring ook onder de polijstvod. Nu nog een ketting. Een KMC gold sl is eentje met een redelijke blingbling factor, dus die moet erop!

Nu kan ik al snelheid maken maar nog nie stoppen. Heel Kapaza,2dehands,wielertoerist en mountainbike.be afgezocht naar deftige remhendels maar niks gevonden.... :(

Dan maar naar de FM om een setje nieuwe. Gelukkig zijn er enkele op voorraad en kom ik thuis met Tektro remhendeltjes (met dank aan Mega bike). Thuis gekomen direkt monteren want ik wil testen. De remmen monteren vormt geen problemen, omdat ik nog niet zeker weet hoe ik het stuurlint wil plaats ik oude foam handvaten vlak naast de remgrepen bovenop het stuur. Dit is best wel cool eigenlijk.

Nu kan ik eindelijk een toerke door het dorp doen. Eerste opdracht een brood gaan halen en naar de speelgoedwinkel. Da brood is gewoon om te eten,maar het bezoekje aan de speelgoedwinkel is om nog een puntje op de' i 'te zetten voor de afwerking.
Waar vroeger de 'buiscommandeurs ' zaten zijn nu twee nokjes die ik niet wou verwijderen in geval van. Wel op die nokjes maak ik nu klassieke oude dobbelstenen.
PIMP MY RIDE

vrijdag 6 augustus 2010

Retro krijgt vorm en naam!




De laatste dagen weer lustig verder geknutselt aan de velo. Deze oude racer blijkt na wat opzoekwerk op het net een 'FAGGIN' te zijn. Sinds 1945 is Marcello Faggin framebouwer van Italiaanse volbloed racers, reeds ruim 60 jaar trachten de Faggin's in hun familiebedrijf de wensen van wielrenners om te zetten in een kwaliteit product.






Dus geen In't Ven Classic maar een Faggin Classic! Dit is een meevaller om een Italiaans racer bij te kunnen hangen in de collectie. :)


Maar zover zijn ben ik nog niet,veel werk is al gedaan maar er moet ook nog veel gedaan worden. Crank,stuurpen,kopserie,enz...zijn reeds met het nodige geduld geschuurd,gepolijst en gepoetst. Trapas en kopserie zijn met de nodige zorg netjes van nieuw vet voorzien en gemonteerd in het frame dat heel toevallig 'Italien cream' kleurtje kreeg. De vork kreeg een zijde glans zwart kleurtje. Campagnolo Record remhoeven moeten dit racertje tot stoppen dwingen, deze passen mits een kleine ingreep verbluffend goed. De carbon HED wielen maken het geheel wat agressiever, tweedehands sites en rommelmarkten moeten oplossing geven voor een klassiek wielsetje te vinden. Dat setje krijgt dan misschien wel een vaste pion. Nu ben ik ook al enkele dagen aan het denken over de decals op het frame. Nu ik weet dat het over een klassieker gaat met naam wil ik deze ook terug op het frame plaatsen met een persoonlijke toets.

maandag 2 augustus 2010

Demonteren v/d racer op pensioen.











De oude racer is reeds volledig gedemonteerd. De oude laklaag is met de grote middelen verwijdert. Met staalborstelboorkop en scfhuurpapier is het frame volledig blank gezet.




Nadien voorzien van een primer laag. Deze moet nog wel minimum eenmaal herhaald worden om een stevige goede basis te krijgen om de nieuwe laklaag te laten uitkomen.