vrijdag 6 augustus 2010

Retro krijgt vorm en naam!




De laatste dagen weer lustig verder geknutselt aan de velo. Deze oude racer blijkt na wat opzoekwerk op het net een 'FAGGIN' te zijn. Sinds 1945 is Marcello Faggin framebouwer van Italiaanse volbloed racers, reeds ruim 60 jaar trachten de Faggin's in hun familiebedrijf de wensen van wielrenners om te zetten in een kwaliteit product.






Dus geen In't Ven Classic maar een Faggin Classic! Dit is een meevaller om een Italiaans racer bij te kunnen hangen in de collectie. :)


Maar zover zijn ben ik nog niet,veel werk is al gedaan maar er moet ook nog veel gedaan worden. Crank,stuurpen,kopserie,enz...zijn reeds met het nodige geduld geschuurd,gepolijst en gepoetst. Trapas en kopserie zijn met de nodige zorg netjes van nieuw vet voorzien en gemonteerd in het frame dat heel toevallig 'Italien cream' kleurtje kreeg. De vork kreeg een zijde glans zwart kleurtje. Campagnolo Record remhoeven moeten dit racertje tot stoppen dwingen, deze passen mits een kleine ingreep verbluffend goed. De carbon HED wielen maken het geheel wat agressiever, tweedehands sites en rommelmarkten moeten oplossing geven voor een klassiek wielsetje te vinden. Dat setje krijgt dan misschien wel een vaste pion. Nu ben ik ook al enkele dagen aan het denken over de decals op het frame. Nu ik weet dat het over een klassieker gaat met naam wil ik deze ook terug op het frame plaatsen met een persoonlijke toets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten