maandag 21 november 2011

dinsdag 27 september 2011

Toertocht Dessel 25/09/2011



Stralend weertje = MTB time. Enkele dagen voor de seizoens afsluiter in het warme zuiden nog eens even de beentjes gaan losgooien in de eigen vertrouwde kempen. Een mooi tochtje met een tof parcours.

Met de fiets via omweg (elkaar gemist met tegemoet rijden) naar Dessel en weer terug naar huis was toch goed voor een mooie 79km.

donderdag 22 september 2011

Specialized Stumpjumper frame for sale


Black Stumpjumper alu frame for sale.

Ook zadelpen Thomson Elite en Chris King 'Red' headset worden verkocht.

woensdag 21 september 2011

For sale: FOX F90 vorkje VERKOCHT


Fox F90 terralogic voorvork for sale vraagprijs €150.

RVV R.I.P.

Dit zal helaas vanaf volgend jaar niet meer mogelijk zijn. De schoonste koers van heel het seizoen en die moeten ze dan zo nodig effe grondig verkloten, merci geldwolven. Begrijp me niet verkeerd hé. Elke helling is uniek en zo vind ik de Paterberg ook echt wel een must voor in deze wedstrijd. Maar waarom moet die traditie verbroken worden? TdF aankomst=Parijs, Cauberg in Amstel Gold, wielerpiste v. Roubaix=aankomst Paris-Roubaix en dat moet zo blijven!!! Dus ook de Muur en Bosberg in Vlaanderens mooiste!



Het cross seizoen is weer begonnen.



Hopelijk word het weer een spannend seizoen met knappe duels tussen de vlamingen.
Nieuw voor dit seizoen is schoonspringen (vallen) :-)

donderdag 15 september 2011

dinsdag 26 juli 2011

Nose job :-(


Hier lig ik dan....tokkelend op de ziekenhuis pc.
Vanmorgen om 11u op de afspraak voor een operatie aan mijn neus (die scheef was komen te staan door een minder aangename gebeurtenis). Nuchter op de afspraak, bij aankomst in de mooie kamer hoor ik dat de operatie voor 16u gepland staat. Dus nog tijd zat om met m'n schatje nog een dutje te doen. Lekker luilakken in afwachting van de operatie. Pas wanneer ik mijn mooi kleedje moet aandoen besef ik dat het niet lang meer gaat duren,en dan krijg ik toch wat zenuwen.

Een voorbereidende spuit in m'n bil gaat me 'goedkoop' zat maken volgens de verpleegster. En inderdaad want het volgende dat ik weet is wakker worden op de kamer. Pas nadien komen enkele flitsen terug van voor de operatie, ik weet zelfs niet meer dat ik m'n schatje verwittigt had zoals we hadden afgesproken.

Nu lig ik op de kamer met een neus die enorm gespannen en verstopt aanvoeld, een vervelend gevoel. Van het bezoek van ons Iedje kan ik niet veel meer vertellen, toen was alles nog vrij wazig en suf. Wat later is mijne schat hier om me geweldig in de watten te leggen. I love my baby! Nu moet ze gaan werken en ik lig hier dan maar wat op de pc te kijken...wat tijd om een berichtje op mijn blog kan er dan wel af.

Morgen hopelijk al wa beter en terug naar huis :-)
Slaapwel

dinsdag 19 juli 2011

Kijk mama ik vlieg!!!



Ook wel straffe mannen die MXers. En toch stiekem ook wel héél grappig.

Plezantere dingen..... :-(




Gisteren op controle voor m'n gebroken neus. Tussenschot staat volledig uit den haak.
Oplossing....rechtzetten hé. Volgende week naar de kliniek voor de ingreep, dinsdag 11u nuchter op afspraak. Na de ingreep een nachtje daar blijven en vervolgens nog maar eens 14 dagen thuis. Weet nie goed wat ik ervan moet verwachten, hopenlijk achteraf een goed resultaat. En dan is de zomer weeral bijna voorbij. Conditie is door al deze prul helaas herleid tot 0%. Erg frustrerend allemaal maar niks aan te doen.

maandag 18 juli 2011

Garmin vs. Kaasboerin



Seizoen 2009: Na wat rondvragen en zoeken een ontwerp laten maken bij Bioracer om het komende seizoen(en) mee over de weg te scheuren. Dankzij een goede sponsor is het een uitgebreid en mooi pakket geworden. Met wat invloeden van de Pro-tour ploegen was dit een zeer mooi projekt.

Nu bij aanvang van de Tour 2011 zag ik plots dat Garmin-Cervelo een nieuwe outfit had. En deze lijkt nu toch wel verdomd veel op mijn outfit. Gratis een upgrade voor mijn eigen outfit.

De jeugd van tegenwoordig.




Met twee tieners in huis is't huis soms al wel eens te klein.
Het verschil tussen twee broers is de ene moment klein en de andere moment lijken ze totaal verschillend te zijn. Den oudste van de twee (16j) vult zijn vakantie met zetel en bed momenten die rijkelijk gespekt worden met playstation,tv en rusten. Om horens van te krijgen.....

De jongste is met zijn 13j toch nog iets meer zoals wij het vroeger gewoon waren. Gaan spelen bij de vrienden en terug thuis zijn voor den donkere. Vrijdag zwemavond met de kameraden, BMXen op parcours in de buurt, een kamp bouwen bij de Bomma & Bompa, vriendjes die blijven logeren of zelf bij hen blijven slapen.

Misschien is het allemaal niet nodig maar soms maak ik me wel zorgen over het PC en game verhaal. Alles is zo passief vanuit de luie zetel. Het sociaal contact is via computer (facebook,msm,skype en internet games,...). Eerder associaal in mijn ogen maarja,.... we worden ouder zeker! De vooruitgang van deze wereld is moeilijk bij te houden, ook al denk je dat je het je vrij vlot lukt word je toch soms met de neus op de feiten gedrukt. En dan krijg je de klassieke uitspraken: 'De jeugd van tegenwoordig...'
Geef mij toch maar het kampen bouwen en ravotten.....

dinsdag 5 juli 2011

Pimp my ride





Dégoutant lelijke 'verweerde' alu velgen sieren mijn ride. Al dikwijls uitgesteld maar nu echt wel dringend aan een grondige 'pimp' toe. Na een bezoek aan de autokeuring blijken de voorste rubbers aan vervanging toe. Tijd om de grote middelen te gebruiken en in één tijd de Allesio rims eens deftig te upgraden.

Met de zware middelen gaan we de verweerde velgen te lijf om ze nadien van een nieuw laagje zijdeglans zwart te voorzien. Enkele foto's zeggen meer dan duizend woorden.
Morgen gaan de velgen naar den bandenboer voor het verwijderen van de oude rubbers. Dan nog eens grondig alles clean zetten met schuurpapier en vervolgens de nieuwe laklaag(en).

More to come.

Zitplankje





Het relax 'leen' zadel is ingeruild voor een comfortabel 'Race' zitplank. Zadel is nu identiek hetzelfde als dat van de koersfiets zodat mijn achterwerk geen aanpassing moeilijkheden zal hebben als ik van fiets wissel.

Met een 98gr op de keukenweegschaal is de weightweenie in mij ook weer tevreden.

vrijdag 1 juli 2011

For sale (sold)





Deze KCNC zadelpen gaat de deur uit. Is in perfecte staat zoals je kan zien op de foto's. Wegens verkeerde maat gebruik ik deze zelf niet meer.
Diameter 30.9 en een lengte van 400mm.
Vraagprijs €60

Optic tuning


Geen winst in gewicht of kwaliteit maar gewoon simpel voor de looks.Het oog wil ook wat. Bedankt Bartje


Het zit'm in de details, mooie specialekes voor de grootste koers ter wereld.

Hopelijk eentje zonder dopingschandalen dit jaar. En met een paar belgen die
het volk nog eens flink zot gaan maken door hun grootste prestaties.
Een belgische confrontatie voor het groen: Boonen vs. Gilbert?
Bevestiging en podium voor Jurgen VDB?

'Vive le velo'

29er Rules






Reeds vele maanden spookte het door mijn hoofd. Een 29er rigid, de bike die het voor mij zou moeten worden. Ik moet lang zoeken naar een frame dat zeer budget vriendelijk is en toch alles wat ik wil in huis heeft. Weken loop ik rond met On One en Drossinger in mijn hoofd. Beide frames hebben voordelen en nadelen, ik geraak er niet uit.

Maar plots komt de Scott Scale Elite 29er in beeld. Zou het kunnen om alles netjes budget vriendelijk in elkaar te laten passen? Wat opzoekwerk en meten komt eraan te pas. Yes dit moet lukken!

Eenmaal volledig gemonteerd kan ik niet wachten voor de eerste 29er proefrit. Angstzweet en twijfel neemt met de minuut toe. Gaat dit wel iets voor mij zijn? Rijd een 29er echt wel zo goed als ik al gelezen en gehoord heb? De eerste bosrit in het nabije Reusel(nl) moet deze twijfel en angst wegnemen.....hoop ik.
Al vanaf de eerste meters heb ik een goed gevoel. Dit is niet gewoon goed.....dit is gewoon de max! De 26inch BMX ;-) kan de deur uit.
Een nieuw tijdperk is aangebroken 29ers rules.

Met een gewicht van 9.8kg ben ik nog niet helemaal tevreden. Enkele updates zijn ondertussen al een feit. De vork die gemonteerd was is reeds vervangen en hiermee win ik een kleine 110gr. Het zadel is ook een leen exemplaar en zal spoedig een comfortabel carbonnenplank worden van 98gr. De rubbers van Geax zijn ideaal enkel het gewicht is een minpunt. Met een nieuw paar rubbers kan ik toch al snel een 200 à 300 gr winnen per set wat zou moeten uitkomen op een bike van 9.5kg.
Niet slecht voor een 29er.....nu zelf nog wa kwijtspelen en we zijn 'Ready to race'.

donderdag 30 juni 2011

Dopers Suck !!!



In afwachting van de 'echte' team truitjes hebben we een waardige vervanger gezocht en ook gevonden. Eentje die vele raar zal doen opkijken.
Helaas deed de douane ons ook even raar opkijken om een belachelijk hoge bijkomende tax te innen op de levering vanuit de US.

Hopelijk binnenkort de eerste rit samen met de teammakkers, met z'n allen samen zal nog wel een poosje duren wegens een overvolle lappenmand (incl mezelf). Met een beetje geluk eerste MTB rit in tenue in omgeving van Bolland.

See ya

maandag 16 mei 2011

R.I.P. Wouter



Een week na de tragedie in de Giro. Dagelijks gaan de gedachten nog naar Wouter en zijn familie. Voor de mens in de straat gaat het leven verder en dit is ook de normaalste zaak van de wereld. Dit is soms hard en moeilijk om een plaats te kunnen geven. Je gaat toch wel even nadenken over het leven. In een knip kan het voorbij zijn en dat mogen we niet vergeten. Wielergoden ontstaan door tot de verbeelding sprekende prestaties....maar helaas ook door tragedie. Rust zacht Wouter.

donderdag 3 februari 2011

Oakley Jawbone 'the frog'



Nieuw seizoen daar hoort een nieuw kleurke bij!

Woutje zijne nieuwe 'flavor of the week '

De rode Radar moet er ook aan geloven.
Mijne White Radar gaat 'Magic Ball' World Cup of Primavera worden.
Word vervolgd